1 - El Yatırması Metodu : Önceden hazırlanmış kalıba döşenen Camelyafı’nın fırça ve rulo yardımıyala Poliyester’le ıslatılması suretiyle uygulanan en basit sistemdir. Ülkemizde yaygın olarak uygulanan bu metodla üretilen mamuller arasında;Prefabrik Büfeler, Deniz Araçları, Su ve kimyasal madde depoları, Banyo küvetleri, Otomotiv parçaları vs. sayılabilir.
2-Pultruzyon Metodu : Kompozit malzeme ile profil üretim sistemi geliştirilmiştir. Reçine banyosunda ıslatılan camelyafı liflerinin sıcak bir kalıp içinden geçirilirken sertleştirilmekte ve kalıp çıkışında nihayi biçimini almaktadır.Bu metodla çekilen profiller sanayinin birçok alanında kullanılmasıyla birlikte son zamanlarda Amerika’da Kapı ve pencere doğraması yaygın olarak kullanılmaktadır.
3 - Spray - Up Metodu : Spray - Up (Püskürtme) Metodu, Fiberglas açık kalıplama metotlarının en önemllerinden birisidir. Çünkü, elyatırması metodunu makineli bir kalıplama metoduna dönüştüren ilk aşamayı oluşturmaktadır. Sistem basit olarak şöyle tarif edilebilir. Poliyester pompası ile kombine çalışan Katalizör pompası her iki sıvıyı püskürtme tabancasına yaklaşık 100 atü basınçla pompalar, tabanca tetiğıne basılınca basınçlı malzeme kalıp üzerine püskürtülür, aynı zamanda camelyafı lifleri kırpma ünitesinden geçerek kalıp üzerine püskürtülür.
4 - RTM Metodu : RTM Metodu Kapalı kalıplar içine reçinenin aktarılmasını içeren "Reçine Enjeksiyonu", "Vakum destekli reçine enzeksiyonu" metodlarını kapsayacak şekilde bir isim altında RTM (Resin Transfer Moulding) metodu olarak adlandırılmaktadır. Bu metodla her iki tarafı parlak olan mamuller elde edilmektedir.
5 - Elyaf Sarma Metodu : Yaklaşık 40 yıl önce kullanılmaya başlayan Elyaf sarma Metodu genellikle silindirik formdaki kompozit ürünlerin kalıplanmasında kullanılmaktadır.